Jak wspomóc oczyszczanie organizmu z toksycznych produktów GMO?
Jak wspomóc oczyszczanie organizmu z toksycznych produktów GMO?
Manipulacje i genetyczna inżynieria roślin i zwierząt w różnej postaci wkroczyła na nasze stoły wbrew większości społeczeństwa Polskiego, jak i międzynarodowego. Korporacje związane z inżynierią genetyczną dążą do zagarnięcia całego rynku związanego z żywnością, krok po kroku wślizgując się do naszej Polskiej kuchni wmawiając nam, że te „ulepszone” produkty odpowiadają na nasze, konsumentów potrzeby, prawnie i rynkowo związując nam przy okazji ręce.
Jednak im większe ciśnienie, tym większy wypór. Wszystko dąży do równowagi. Coraz częściej obserwuję zmasowane i coraz lepiej zorganizowane działania przeciwko inżynierii genetycznej roślin i zwierząt. Coraz więcej ludzi dowiaduje się, nabiera świadomości o szkodliwości tych manipulacji na środowisko naturalne, na zdrowie ludzi i zwierząt karmionych takim produktem. Coraz częściej słyszymy głosy w świecie naukowym potwierdzające to, co jeszcze do niedawna uważano za tzw. „teorie spiskowe.”
Ze świadomości co się dzieje, często wypływają działania poszczególnych ludzi, grup, kręgów. Budząca się świadomość w ludziach jakoś tak naturalnie wpływa na rozkwit społecznych działań, samoorganizowanie się, tworzenie grup wsparcia, kooperatyw, indywidualnego „wypinania się” z systemowych rozwiązań i dążenie do większej niezależności, dającej więcej wolności. Przykładem bardzo praktycznym jest tu bum na tworzenie naturalnych ogrodów z pyszną, pachnącą, zdrową, świeżą żywnością, rosnącą w miejscu, gdzie mieszkamy – a nie pozbawioną energii witalnej, toksyczną, przemierzającą tysiące kilometrów, kupowaną w supermarketach.
Jeśli jednak w pewien sposób „skazujemy się” na kupowanie produktów, które w sporym procencie są inżynieryjnie w ten, czy inny sposób zmanipulowane, przetworzone, nasączone chemią, napromieniowane, i przebyły dłuuuugą drogę, by znaleźć się na supermarketowej półce, proponuję tych oto kilka sposobów dla naszego wydalniczego systemu, by wesprzeć go w usuwaniu toksyn.
- Picie dużej ilości „żywej” wody lub wody oczyszczonej z wszelkich dodatków (takich jak np. pestycydy, fluor, wirusy, bakterie, metale ciężkie, antybiotyki i inne farmaceutyki mogące się znajdować w wodzie z wodociągów). Oczyścić wodę możemy za pomocą specjalnych filtrów (np. odwróconej osmozy, węglowych, ceramicznych, destylatorów, jonizatorów, itd.).
- Spożywanie większej ilości pożywienia zawierającego pektyny i włókna, czyli rodzime owoce, warzywa, nasiona lnu, itd.
- Spożywanie zasadowych produktów oraz zielonych części roślin zawierających chlorofil.
- Picie zielonych herbat, ziół (np. korzeń mniszka, mięta), yerba mate, zamiast zakwaszającej kawy.
- Sauna J masaż J i ruch J
- Post, choćby raz na jakiś czas.
- Picie glinki spożywczej bentonitowej, ziemi okrzemkowej lub ziemi wulkanicznej doskonale pozwala na bardzo skuteczne i szybkie pozbycie się części toksyn.
Porównanie łanów pełnych życia do monokulturowych pól pozbawionych życia:
http://www.youtube.com/watch?v=JFyFj54zFn4
oraz prawdziwy obraz gneetycznej inżynierii żywności:
http://www.youtube.com/watch?v=_FkY8tKS1uo&feature=youtu.be