Różnorodność Żywieniowa

Food-Diversity-Logo

Różnorodność żywieniowa

Jak nasze wspólne działania mogą wzbogacić i wpłynąć na zwiększenie różnorodności regionu? Jakie są korzyści z bioróżnorodności w połączniu z uprawą roślin jadalnych w ogrodach? W jaki sposób możemy skorzystać z dobrodziejstw bioróżnorodności dla uzyskania odporności i stabilności żywieniowej?

DSC04310

Mocno na sercu leży nam również sprawa nasion, zachowywanie tradycyjnych odmian.

37

Celem projektu jest integrowanie agroekologicznych systemów, gdzie różnorodność biologiczna jest wpleciona już na etapie projektowania w produkcję żywności. Projekt dotyczy także systemów agroleśniczych..

IMG_0122

Różnorodność żywieniowa (Food Diversity) to projekt realizowany przez kilka organizacji z państw Regionu Nadbałtyckiego: Szwecja, Estonia, Polska, Białoruś i Rosja, w tym Permaculture Sweden, Sambruket i Sösdalabygden, Fundacja "Ogrody Permakultury", Human Ecology Division at Lund University, NEEC (Sieć Wiosek Ekologicznych z Estonii), Ecohome z Białorusi i REEN z Rosji.

Poniżej można zobaczyć fotorelację z pierwszego spotkania grupy 🙂

n13  DSC04227 IMG_0103 38   P1510846 P1510851P1510883P1510848 P1510858 P1510867 P1510871 P1510873 P1510875   IMG_0133P1510888 P1510892 P1510897 P1510905 P1510908 P1510912 P1510913 P1510914 P1510915 P1510916 P1510926P1510920 P1510921 P1510922 P1510929 P1510933 P1510934 P1510937 P1510942 P1510944 P1510947 P1510953 P1510958 P1510960 P1510968 P1510970 P1510971 P1510973 P1510980 P1510989 P1510991

 

Comments are closed.

Aktualności

61
Unique
Visitors
Powered By Google Analytics
Subskrybuj Newsletter

Pokaz slajdów
Archives
Fotki
gynostemma-jiaogulan roszponka soczewica-beluga trybulka